14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Tormás kelkáposzta krémleves

2016. november 14.
8.9051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre többet kell figyelnünk immunrendszerünkre, nehogy a hideg időjárásban megfázzunk. Egy-egy melengető és immunerősítő leves jól jöhet a hétköznapokban. Mai receptünk éppen egy ilyen vitaminbomba.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél fej kelkáposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 l zöldségleves alaplé
100 g bacon
4 evőkanál majonézes torma
1 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel finoman. A kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. Az olajon kezdjük el párolni a hagymát és a fokhagymát, majd mehet bele a kelkáposzta is. Ha összefonnyadt, akkor megszórjuk a liszttel, majd folyamatosan felöntjük az alaplével. Kis lángon 15 percig főzzük.

Közben a bacont pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha a káposzta kész, akkor levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és beleöntjük a tormát, majd a tejszínt is. Sóval és borssal fűszerezünk. Végül baconnel megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

Cynthia

9 éve, 2 hónapja és 19 napja

Nem ez lenne a kedvenc levesem röhögő smiley

válasz erre

bonita

9 éve, 2 hónapja és 19 napja

Na ettől betegek nem leszünk!

válasz erre