Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél fej kelkáposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 l zöldségleves alaplé
100 g bacon
4 evőkanál majonézes torma
1 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel finoman. A kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. Az olajon kezdjük el párolni a hagymát és a fokhagymát, majd mehet bele a kelkáposzta is. Ha összefonnyadt, akkor megszórjuk a liszttel, majd folyamatosan felöntjük az alaplével. Kis lángon 15 percig főzzük.
Közben a bacont pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha a káposzta kész, akkor levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és beleöntjük a tormát, majd a tejszínt is. Sóval és borssal fűszerezünk. Végül baconnel megszórva tálaljuk.