Hozzávalók:
200 g tonhal
1 db avokádó
1 db lime
2 teáskanál gyömbér
1 kávéskanál chilipehely
1 csokor koriander
só, bors
1 kiskanál dijoni mustár
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A lime héját reszeljük le, majd tegyük félre. Az avokádót pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb kockákra. Egy fél lime levével locsoljuk meg, nehogy elkezdjen bebarnulni. Adjunk hozzá reszelt gyömbért, egy pici koriandert, sót, borsot és ízlés szerint kevés chilit. Egy másik tálban vágjuk össze hasonló méretűre a tonhalat, majd ezt is locsoljuk meg a lime levével, sóval és borssal.
Hozzáadjuk a tonhalhoz a lereszelt lime héját, egy kevés gyömbért. Egy tál aljára tegyünk egy adag avokádót, rá egy adag tonhalat és tegyük be a hűtőbe fél órára. Közben készítsünk egy öntetet. Ehhez a mustárt, az olajat és a citromlevet keverjük el alaposan. Végül tálalhatjuk is.