Mai receptünk egy szuper reggeli ötlet, ami tele van energiával, vitaminokkal és mindemellett nagyon egészséges is. Ha valaki kedveli a halakat, az ezt is imádni fogja.
Hozzávalók:
3 db főtt tojás
160 g tonhal konzerv
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 kis fej lila hagyma
só, bors
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A megfőtt és megpucolt tojások sárgáját egy tálba tesszük, a fehérjét kisebb kockákra összevágjuk. A tonhalat közben csepegtessük le, érdemes vízben áztatottat választani és nem olajosat ehhez. A sárgákhoz keverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal.
Ehhez adjuk az apróra vágott lila hagymát, a petrezselymet és a tonhalat. Alaposan összekeverjük a krémet és csak a legvégén adjuk hozzá a fehérjét, nehogy tovább törjön. Ezt is elkeverjük és már lehet is kenni friss pirítósra.