Hozzávalók:
300 g koktélparadicsom
3 evőkanál olívaolaj
250 g tészta
1 fej lila hagyma
180 g tonhalkonzerv
fél csokor petrezselyem
1 csomag rukkola saláta
1 citrom leve
só, bors ízlés szerint
0,5 dl olívaolaj
2 evőkanál joghurt
Elkészítés:
A paradicsomokat vágjuk félbe és kevés olajon picit pirítsuk meg őket. Közben a tésztát sós vízben főzzük ki és hagyjuk hűlni. Amíg a tészta hűl, addig az öntetet elkészítjük. Ehhez a 0,5 dl olajat, a citrom levet és a joghurtot összekeverjük, majd megszórjuk nagyon pici sóval - hiszen a tonhal is sós -, valamint borssal. Végül a kihűlt tésztát keverjük el a karikákra vágott hagymával, a paradicsommal, a rukkolával és a tonhallal.
Végül az egészet locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg kevés petrezselyemmel.