Hozzávalók:
200 g konzervtonhal
300 g tészta
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát tegyük fel főni sós vízben, közben elkészítjük a szószt. A tonhalon lévő olajat csepegtessük egy serpenyőbe. A hagymát vágjuk apróra, míg a fokhagymát törjük össze. A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a tonhalas olajon.
Ha megpirult a hagyma, hozzáadjuk a tonhalat és azt is kissé megpirítjuk. Ezt követően hozzákeverjük a tejfölt, a lisztet és egy kevés vizet. Összefőzzük az egészet és borssal ízesítjük.
A tésztát keverjük össze a tonhalas szósszal, majd egy kevés sajttal megszórva tálaljuk. Ínyencek egy kis citromot is facsarhatnak rá.