5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Tonhalas bruschetta

2016. június 24.
4.8721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az olaszok egyik kedvence előétele, amit egy kevés tonhallal ízesítünk tovább. Nagyon finom és egészséges is. Érdemes friss bagettet készíteni hozzá, hogy minél finomabbak legyenek a falatkák.


Hozzávalók:
12 szelet bagett
20 dkg tonhalkonzerv
1 közepes db lilahagyma
6 közepes db paradicsom
10 dkg kecskesajt
2 gerezd fokhagyma
10 levél bazsalikom
1 csipet bors
1 teáskanál pesto

Elkészítés:
A bagettet szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd az egyik oldalukat dörzsöljük be fokhagymával. A lila hagymát vágjuk vékony szeletekre. A sajtot vágjuk kisebb darabokra, majd a konzervet bontsuk ki és öntsük le az olajat a tonhalról.

A paradicsomot magozzuk ki és vágjuk apró kockára, borsozzuk meg, majd az apróra vágott bazsalikomot keverjük el benne. Végül minden hozzávalót a bagettekre tesszük és fogyaszthatjuk is.
5 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 2 hónapja és 9 napja

Boztosan finom. mosolygó smiley És nem is túl hizlaló.

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 2 hónapja és 9 napja

Érdekes egy vátozat.

válasz erre

monyó

9 éve, 2 hónapja és 9 napja

Sima bruschetta jobb.

válasz erre

Carrie

9 éve, 2 hónapja és 10 napja

Szeretem a tonhalat. mosolygó smiley

válasz erre

becky

9 éve, 2 hónapja és 10 napja

a smia bruschettát nagyon szeretem

válasz erre