Hozzávalók:
1 db padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
180 g pulyka darált hús
150 g sűrített paradicsom
fél fej hagyma
4 szelet szalonna (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kristálycukor
2 csipet só, bors
bazsalikom
100 g sajt
Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk vékonyra hosszában, majd grilles serpenyőben pirítsuk meg őket kevés olívaolajon. Tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Ehhez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a bacont is kockákra vágjuk.
A hagymához adjuk a bacont és megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot és a darált húst. Ízesítünk sóval, borssal, cukorral és a bazsalikommal, majd puhára főzzük a húst. Ha megfőtt, akkor megtöltjük a padlizsánokat, feltekerjük és egy tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.