4 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Töltött padlizsántekercsek

2015. február 24.
2.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom töltött padlizsán, mely elkészítése egyszerű és gyors. A padlizsán nagyon egészséges, így akár könnyed diéta során is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
1 db padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
180 g pulyka darált hús
150 g sűrített paradicsom
fél fej hagyma
4 szelet szalonna (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kristálycukor
2 csipet só, bors
bazsalikom
100 g sajt

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk vékonyra hosszában, majd grilles serpenyőben pirítsuk meg őket kevés olívaolajon. Tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Ehhez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a bacont is kockákra vágjuk.

A hagymához adjuk a bacont és megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot és a darált húst. Ízesítünk sóval, borssal, cukorral és a bazsalikommal, majd puhára főzzük a húst. Ha megfőtt, akkor megtöltjük a padlizsánokat, feltekerjük és egy tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
4 hozzászólás

Regina

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nagyon guszta! mosolygó smiley Ki fogom próbálni a receptet! mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nem nekem való, max a hús része.

válasz erre

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Hmm ezt elkészítem. mosolygó smiley Biztosan odáig lesznek érte a csajok.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Jó recept mosolygó smiley még ilyen tekercset nem ettem.

válasz erre