Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
fél fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g darált pulyka
1 teáskanál búzaliszt
100 ml főzőtejszín
2 szelet bacon
1 nagy paradicsom
6 szelet mozzarella sajt
Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk félbe és vágjuk ki a közepét. Ezután a gömbölyű rész alján vágjuk le egy picike darabot, hogy a tányéron megtudjon állni a padlizsán. Serpenyőben kissé pirítsuk meg a fél padlizsánokat.
A kivágott részt felkockázzuk. A lilahagymát szintén összevágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymát és a padlizsán belsejét hozzáadjuk a töltelékhez és összepirítjuk. A tejszínbe belekeverjük a lisztet és óvatosan hozzáadjuk a húshoz.
Összefőzzük az egészet. Ha kész a töltelék, akkor megtöltjük vele a padlizsánokat. A töltelékre rátesszük a bacont, majd néhány szelet paradicsomot végül pedig a sajtot. A sajtra egy kevés oregénót is tehetünk, így még ízletesebb lesz.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt megsütjük.