21 °C
tiszta égbolt
2025. június 15., vasárnap
Jolán, Vid

Töltött padlizsán

2014. május 19.
2.6902
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és sok vitamint tartalmazó egytálétel. A padlizsánt talán kevesen szeretik, de ha töltelékkel készítjük, akkor nagyon ízletes.
 


Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
fél fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g darált pulyka
1 teáskanál búzaliszt
100 ml főzőtejszín
2 szelet bacon
1 nagy paradicsom
6 szelet mozzarella sajt

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk félbe és vágjuk ki a közepét. Ezután a gömbölyű rész alján vágjuk le egy picike darabot, hogy a tányéron megtudjon állni a padlizsán. Serpenyőben kissé pirítsuk meg a fél padlizsánokat.

A kivágott részt felkockázzuk. A lilahagymát szintén összevágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymát és a padlizsán belsejét hozzáadjuk a töltelékhez és összepirítjuk. A tejszínbe belekeverjük a lisztet és óvatosan hozzáadjuk a húshoz.

Összefőzzük az egészet. Ha kész a töltelék, akkor megtöltjük vele a padlizsánokat. A töltelékre rátesszük a bacont, majd néhány szelet paradicsomot végül pedig a sajtot. A sajtra egy kevés oregénót is tehetünk, így még ízletesebb lesz.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt megsütjük.
6 hozzászólás

Pocok

12 éve, 12 napja

ha hús van benne, akkor jöhet nyelvnyújtó smiley

válasz erre

blondi

12 éve, 12 napja

Imádom! Nagyon klassz recept egyébként!

válasz erre

Mirjam

12 éve, 12 napja

Finomnak hangzik mosolygó smiley

válasz erre

Móni

12 éve, 12 napja

Nagyon szeretem. A padlizsánkrémet is. Ha belegondolok, az egyik kedvenc ízem...röhögő smiley

válasz erre

Gizus

12 éve, 12 napja

Én a töltött cukkinit jobban szeretem.

válasz erre

pilótakeksz

12 éve, 12 napja

Wáó de jól néz ki. mosolygó smiley

válasz erre