14 °C
enyhe eső
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Töltött gomba

2014. január 09.
3.0501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A gomba fogyókúra alatt mindig legyen jó barátunk, ugyanis 100 grammban csupán 40 kalória található, ezért most egy alternatívát olvashattok, hogyan készítsétek el a gombát.


Hozzávalók:
250 g tölteni való gomba
3 főtt tojás
2 evőkanál olívaolaj
fél csokor petrezselyem
só, bors
oregánó
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Először pucoljuk meg a gombákat és a szárát törjük ki. A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk fel apró darabokra. Egy kisebb tálat vegyünk elő és kezdjük összekeverni a tölteléket.

A töltelék a következő képen fog összeállni: a gomba szárát egy fokhagyma passzírozó segítségével nyomjuk össze a tálba, majd a fokhagymát is. Keverjük össze és adjuk hozzá az olívaolajat, majd a tojást és a fűszereket végül a friss petrezselymet. A fűszereket ízlés szerint használjuk.

Jól összekeverem a tölteléket és elkezdem megtölteni vele a gombafejeket. Aki nem túl szigorú a diéta alatt, az egy nagyon kevés sajtot reszelhet a gomba tetejére. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a töltött gombákat és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Ehetünk hozzá rizst is vagy burgonyát köretként, vagy esetleg savanyúságot.
6 hozzászólás

fantis6

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

kb 4 éve ettem először töltött gombát, azóta az egyik kedvenc ételem mosolygó smiley

válasz erre

leoni

12 éve, 3 hónapja és 20 napja

Nem szeretem a gombát de ezt vendégségnek el fogom készíteni!

válasz erre

Minoni

12 éve, 3 hónapja és 21 napja

Hű ez de jó recept!

válasz erre

Lili

12 éve, 4 hónapja és 3 napja

Finom lehet!

válasz erre

Sandy

12 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nem ettem még de ki próbálom, nagyon jól hangzik!

válasz erre

Sonci

12 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nagyon gusztusos recept!

válasz erre