Hozzávalók:
4 kisebb cukkini
3-4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál balzsamecet
250 g ricotta
kevés citromlé
marék friss bazsalikom
50 g fenyőmag
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg és vágjuk le a végeit, majd egy zöldséghámozóval vékonyan, hosszában szeleteljük fel. Fektessük egy lapos tálcára a csíkokat és locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd fedjük le és hagyjuk pihenni fél órát a hűtőben. Közben a fenyőmagot pirítsuk meg.
A ricottát keverjük össze a citromlével, a fenyőmaggal és az összevágott bazsalikommal. Sóval, borssal ízesítsünk. Végül töltsük meg a ricottás keverékkel a cukkini csíkokat és tekerjük fel őket. Olívaolajjal és kevés balzsamecettel még locsoljuk meg tálalás előtt.
Ha nem szeretjük nyersen a cukkinit, akkor érdemes kicsit meggrillezni.