5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Töltött cukkini hengerek

2016. augusztus 16.
5.1921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Vendégváró falatkákat a legegyszerűbb elkészíteni, ráadásul nagyon finomak tudnak lenni, akár előételként is szolgálhatnak. Mai receptünk éppen egy ilyen finomság, a töltött cukkini hengerek.


Hozzávalók:
4 kisebb cukkini
3-4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál balzsamecet
250 g ricotta
kevés citromlé
marék friss bazsalikom
50 g fenyőmag

Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg és vágjuk le a végeit, majd egy zöldséghámozóval vékonyan, hosszában szeleteljük fel. Fektessük egy lapos tálcára a csíkokat és locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd fedjük le és hagyjuk pihenni fél órát a hűtőben. Közben a fenyőmagot pirítsuk meg.

A ricottát keverjük össze a citromlével, a fenyőmaggal és az összevágott bazsalikommal. Sóval, borssal ízesítsünk. Végül töltsük meg a ricottás keverékkel a cukkini csíkokat és tekerjük fel őket. Olívaolajjal és kevés balzsamecettel még locsoljuk meg tálalás előtt.

Ha nem szeretjük nyersen a cukkinit, akkor érdemes kicsit meggrillezni.
2 hozzászólás

moni1294

9 éve, 13 napja

Guszták ezek a falatok. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

9 éve, 13 napja

De jó ötlet.

válasz erre