Mai receptünk egy igen tartalmas étel, melyet főleg a hétvégéken érdemes elkészíteni, amikor több időt töltünk a konyhában. A töltött csirkecombokhoz mindig bőrös húst kell választani, hogy könnyedén megtöltsük a combokat.
Hozzávalók:
6 db egész bőrös csirkecomb
fél csokor petrezselyem
2 db zsemle
1 db citrom reszelt héja
1 kis fej vöröshagyma
100 g füstölt szalonna
50 g zöldborsó
só, bors
1 db tojás
vaj
Elkészítés:
A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet vágjuk össze. A szalonnát pirítsuk meg, majd a zsírján pároljuk meg a hagymát is. Adjuk hozzá a zöldborsót és azt is pároljuk meg. A zsmeléket vágjuk össze, áztassuk be őket egy kis vízbe, majd nyomkodjuk ki és tegyük egy tálba. Ehhez adjuk a tojást, a petrezselymet, a citrom reszelt héját valamint a szalonnás keveréket is. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.
A húson a bőrt óvatosan válasszuk el a hústól úgy, hogy ne szakadjon el. A bőr alá egy kanál segítségével . töltsük be a tölteléket. Ezután sóval és borssal szórjuk meg a húsokat. Egy tepsibe helyezzük bele a combokat, tegyünk alájuk kevés olajat, majd mindegyikre tegyünk egy pici vajat. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig letakarva sütjük, majd újabb 30 percig sütjük őket de már nem kell lefedni.