34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Töltött csirkecombok

2019. április 29.
7.4821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igen tartalmas étel, melyet főleg a hétvégéken érdemes elkészíteni, amikor több időt töltünk a konyhában. A töltött csirkecombokhoz mindig bőrös húst kell választani, hogy könnyedén megtöltsük a combokat.


Hozzávalók:
6 db egész bőrös csirkecomb
fél csokor petrezselyem
2 db zsemle
1 db citrom reszelt héja
1 kis fej vöröshagyma
100 g füstölt szalonna
50 g zöldborsó
só, bors
1 db tojás
vaj

Elkészítés:
A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet vágjuk össze. A szalonnát pirítsuk meg, majd a zsírján pároljuk meg a hagymát is. Adjuk hozzá a zöldborsót és azt is pároljuk meg. A zsmeléket vágjuk össze, áztassuk be őket egy kis vízbe, majd nyomkodjuk ki és tegyük egy tálba. Ehhez adjuk a tojást, a petrezselymet, a citrom reszelt héját valamint a szalonnás keveréket is. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.

A húson a bőrt óvatosan válasszuk el a hústól úgy, hogy ne szakadjon el. A bőr alá egy kanál segítségével . töltsük be a tölteléket. Ezután sóval és borssal szórjuk meg a húsokat. Egy tepsibe helyezzük bele a combokat, tegyünk alájuk kevés olajat, majd mindegyikre tegyünk egy pici vajat. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig letakarva sütjük, majd újabb 30 percig sütjük őket de már nem kell lefedni.
nincs még hozzászólás