26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tökéletes sült gesztenye

2014. szeptember 30.
2.8721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan félnek friss, nyers gesztenyét sütni otthon, pedig sokkal olcsóbb, mint a már elkészített és nagyon egyszerű megsütni a finom falatokat. Mai receptünkben megtudhatjátok, hogyan kell otthon sült gesztenyét készíteni.
 


Hozzávalók:
500 g nyers gesztenye
víz

Elkészítés:
A gesztenyék domború tetején vágjunk egy X-et, majd egy órára áztassuk vízben a gesztenye szemeket. Ilyenkor megpuhulnak a szemek és a héj is eltávolodik a metszés mellett.

Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a lecsöpögtetett szemeket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, míg az X-ek szét nem nyílnak teljesen. Sütés közben néha kicsit rázogassuk meg a tepsit, hogy mindenhol megsüljenek. Ha kész, akkor még melegen eltávolítjuk a héjakat.
7 hozzászólás

szagnes92

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

Nagyon imádom! mosolygó smiley Az egyik legfinomabb csemege! mosolygó smiley

válasz erre

bea74

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

Szoktam sütni.

válasz erre

mici22

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

nagyon szeretem

válasz erre

kpal

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Itt a környéken van gesztenye fa és halomra áll alatta a gesztenye , lehet szednem kéne mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Én inkább megveszem a friss sültet. röhögő smiley nem kísérletezek

válasz erre

csillucs

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Na ezt biztosan kipróbálom, ugyanis a párom imádja. Biztosan örülne neki, ha házi készítésűt kapna. röhögő smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Fel sem merült benne, hogy otthon is meg lehet ezt csinálni. Pedig nagyon könnyű.

válasz erre