Hozzávalók:
500 g liszt
100 g vaj
100 g zsír
1 evőkanál cukor
1 dl tejföl
20 g élesztő
egy csipet só
kevés tej
50 g átszitált porcukor
vaníliás cukor
lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
Körülbelül 1 dl langyos tejbe tegyünk egy csipetnyi cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet tegyük egy nagy tálba és morzsoljuk el a vajjal és a zsírral, majd adjuk hozzá a tejfölt, a sót, a cukrot és végül a felfuttatott élesztőt is. Sima tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen egy órán át kelesztjük.
Ha megkelt, akkor diónyi golyókat szaggatunk a tésztából, majd ezeket lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Mindegyikre teszünk egy kevés tölteléket (lekvárt, diót vagy mákot), majd elkezdjük feltekerni őket kifli alakban. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket és még melegen beleforgatjuk a porcukros és vanília cukros keverékbe.
Zárható dobozba tesszük őket, hogy ott puhuljanak tovább. Akár 2 hétig is elállnak.