Hozzávalók:
250 g liszt
1 csomag friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben és a cukorral felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a liszthez, majd a sóval együtt alaposan összekeverjük. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha van dagasztógépünk, akkor egy kicsit könnyebb dolgunk van. Ha már szép fényes a tészta, akkor takarjuk le és tegyük egy kicsit melegebb helyre, hogy a duplájára nőjön.
Ha a duplájára nőtt, akkor vegyük ki a tálból és vágjuk 6 vagy 8 felé a tésztát, attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Formáljunk gömböket a tésztából, majd ismét takarjuk le őket és hagyjuk megkelni. Végül egy kiolajozott tepsire tesszük a zsemléket, megkenjük őket tojással, esetleg szórhatunk rájuk szezámmagot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük a bucikat.