Hozzávalók:
500 g csirkemell
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1-2 ág friss rozmaring
2 evőkanál vaj
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket tisztítsuk meg ha szükséges, majd alaposan szórjuk meg sóval és borssal. Ezután egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és elkezdjük benne megsütni a csirkéket. Fontos, hogy nagyon forró legyen a serpenyő, így azonnal kérget fog kapni. Mindegyik oldalán kérgesítsünk. Ha már szép pirult a csirke mindenhol, akkor tegyük őket egy tepsire és előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 15 percig.
Ezután vegyük ki őket, majd a korábbi serpenyőbe tegyünk vajat, zúzott fokhagymát és rozmaringot. Körülbelül 5 percig sütjük ebben a csirkéket. Néha forgassunk rajtuk és locsolgassuk a vajjal. Szedjük ki és pihentessük néhány percig a csirkét, ezután lehet szépen vágni.