Hozzávalók:
2 db közepes édesburgonya
4 db tojás
só, bors
pár szem koktélparadicsom
metélőhagyma
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg és töröljük őket szárazra. Ezt követően egy tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ezután kettévágjuk őket, de legyünk óvatosak, mert belül nagyon forró lesz. Egy kanállal kicsit kaparjuk ki a belsejét, hogy a tojást bele tudjuk önteni. Előtte azonban sóval szórjuk meg. A tojásokat is szórjuk meg sóval, borssal.
Végül tegyünk paradicsom szeletet, vagy bacont a tojásokra és tegyük vissza a sütőbe. Addig sütjük, amíg a fehérje már szilárd lesz, de a sárgája még folyékony. Apróra vágott metélőhagymával szórjuk meg és tálalhatjuk is.