Hozzávalók:
2 db főtt tojás
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
125 g tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
só
1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe és vágjuk karikákra. A répát megpucoljuk és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le mindkettőt. A hagymát és a petrezselymet vágjuk egészen apróra. Ezt követően a feldarabolt hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük.
A szósz elkészítéséhez a tejfölt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, végül pedig ízesítjük sóval és szerecsendióval. A szószt ráöntjük a salátára, összekeverjük és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.