Hozzávalók:
8 db tojás
400 g liszt
1 csipet só
2-3 evőkanál víz
1 evőkanál tej
1 fej saláta
2 gerezd fokhagyma
cukor
ecet
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba rakom, majd beleteszek 3 tojást, egy csipet sót, vizet és tejet. Ha nem elég nyúlékony, akkor még rakok hozzá vizet vagy tejet. Jól összedolgozom. Egy lábosban rakok fel sós vizet. Ha már kezd forrni a víz, akkor egy nokedli szaggatóval elkezdem kiszaggatni a tésztát.
Ha megfőtt a nokedli, akkor lecsepegtetem, egy nagy lábosba rakom, az aljára teszek 1-2 evőkanál olívaolajat. A többi tojást felverem, majd ha már elég meleg a nokedli, akkor ráöntöm. Gyorsan dolgozom, hogy mindenhova kerüljön és ne égjen le a tojás.
Elkészítem a salátához az öntetet. Ehhez egy tálba teszek vizet, majd néhány evőkanál ecetet és cukrot. Jól elkeverem, kóstolom. Végül aki szereti, az tehet bele összevágott fokhagymát.