11 °C
borús égbolt
2024. október 13., vasárnap
Kálmán, Ede

Tojásos nokedli

2014. április 14.
2.9291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy klasszikus, magyar receptet hoztunk ma, mégpedig a tojásos nokedlit. Húsvét közeledtével a tojáskészletünket megemelkedik, így érdemes ilyenkor egy jó nagy adag tojásos nokedlit készíteni, friss salátával.


Hozzávalók:
8 db tojás
400 g liszt
1 csipet só
2-3 evőkanál víz
1 evőkanál tej
1 fej saláta
2 gerezd fokhagyma
cukor
ecet

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba rakom, majd beleteszek 3 tojást, egy csipet sót, vizet és tejet. Ha nem elég nyúlékony, akkor még rakok hozzá vizet vagy tejet. Jól összedolgozom. Egy lábosban rakok fel sós vizet. Ha már kezd forrni a víz, akkor egy nokedli szaggatóval elkezdem kiszaggatni a tésztát.

Ha megfőtt a nokedli, akkor lecsepegtetem, egy nagy lábosba rakom, az aljára teszek 1-2 evőkanál olívaolajat. A többi tojást felverem, majd ha már elég meleg a nokedli, akkor ráöntöm. Gyorsan dolgozom, hogy mindenhova kerüljön és ne égjen le a tojás.

Elkészítem a salátához az öntetet. Ehhez egy tálba teszek vizet, majd néhány evőkanál ecetet és cukrot. Jól elkeverem, kóstolom. Végül aki szereti, az tehet bele összevágott fokhagymát.
4 hozzászólás

zitucska

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

hmmm de ennék most mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Imádás! röhögő smiley Ideje lenne ennem egy jó kis tojásos nokedlit.

válasz erre

mokus84

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nagyon szeretem! Alapkaja!mosolygó smiley

válasz erre