14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Tojásos nokedli

2014. április 14.
3.0511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy klasszikus, magyar receptet hoztunk ma, mégpedig a tojásos nokedlit. Húsvét közeledtével a tojáskészletünket megemelkedik, így érdemes ilyenkor egy jó nagy adag tojásos nokedlit készíteni, friss salátával.


Hozzávalók:
8 db tojás
400 g liszt
1 csipet só
2-3 evőkanál víz
1 evőkanál tej
1 fej saláta
2 gerezd fokhagyma
cukor
ecet

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba rakom, majd beleteszek 3 tojást, egy csipet sót, vizet és tejet. Ha nem elég nyúlékony, akkor még rakok hozzá vizet vagy tejet. Jól összedolgozom. Egy lábosban rakok fel sós vizet. Ha már kezd forrni a víz, akkor egy nokedli szaggatóval elkezdem kiszaggatni a tésztát.

Ha megfőtt a nokedli, akkor lecsepegtetem, egy nagy lábosba rakom, az aljára teszek 1-2 evőkanál olívaolajat. A többi tojást felverem, majd ha már elég meleg a nokedli, akkor ráöntöm. Gyorsan dolgozom, hogy mindenhova kerüljön és ne égjen le a tojás.

Elkészítem a salátához az öntetet. Ehhez egy tálba teszek vizet, majd néhány evőkanál ecetet és cukrot. Jól elkeverem, kóstolom. Végül aki szereti, az tehet bele összevágott fokhagymát.
4 hozzászólás

zitucska

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

hmmm de ennék most mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Imádás! röhögő smiley Ideje lenne ennem egy jó kis tojásos nokedlit.

válasz erre

mokus84

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nagyon szeretem! Alapkaja!mosolygó smiley

válasz erre