37 °C
borús égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Tojásos medvehagymaleves

2016. március 07.
6.9971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Húsvétkor érdemes a medvehagymát is belecsempészni az ételeinkbe. Mai receptünk egy könnyed leves, ami nagyon egészséges és kevesebb mint 200 kalória van ebben a levesben. Próbáljunk friss medvehagymát használni.
 


Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
30 g vaj
1 l alaplé
1 késhegynyi fehérbors
1 db tojás
1 dl tejföl

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb csíkokra. A vajat megolvasztjuk és megfonnyasztjuk rajta a medvehagymát. Fűszerezzük a borssal és felöntjük az alaplével. Felforraljuk a levest. Közben a tojást felverjük és keverjük hozzá a tejfölt.

Végül a levest alacsony lángra vesszük és belekeverjük a tojásos részt. Összekeverjük és pár percig főzzük.
3 hozzászólás

Lili

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nem jön be levesben a medvehagyma.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Krémlevesben jobban szeretem.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nyami fincsi leves.

válasz erre