Hozzávalók:
250 g kenyér vagy kalács
1 db tojás
2 db tojássárgája
75 ml tojáslikőr
200 ml habtejszín
1 csipet só
1 teáskanál vaj
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Vágjuk kisebb szeletekre a kenyeret vagy a kalácsot. Egy tálban keverjük össze a tojást, a tojássárgákat, a tojáslikőrt és a habtejszínt. Mehet bele a csipet só is, majd mártogassuk meg a tojásos keverékben a kenyérszeleteket. Egy kivajazott hőálló tálba tegyük bele a kenyérszeleteket és a megmaradt tojásos keveréket öntsük rá.
Szórjuk meg a tetejét pici cukorral. Ha szeretnének, akkor adhatunk hozzá gyümölcsöt is. Ezt követően előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük a kenyérpudingot. Porcukorral és friss gyümölcsökkel megszórva tálalhatjuk is.