Hozzávalók:
5 db tojás
4 evőkanál majonéz
1 közepes vöröshagyma
egy kevés mustár
só, bors
nagyon kicsi pirospaprika
apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Először a tojásokat főzzük meg keményre, azaz forrástól számítva körülbelül 8-10 percig főzzük őket. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát és a petrezselymet.
A tojásokat hideg víz alatt hűtsük le, majd pucoljuk meg őket. Egy tálba téve villával kezdjünk el széttörni a tojásokat. Ha van aprító géped, akkor könnyebb dolgod lesz, hiszen az pár másodperc alatt szétaprítja a tojásokat. A lényeg, hogy darabos legyen a massza, ne krémes.
A masszánkhoz keverjük hozzá a majonézt és a mustárt, ha valaki krémesebben szereti, annak érdemes egy nagyon kicsi tejfölt is adni a krémhez. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a petrezselymet is, valamint a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Keverjük jól össze a tojáskrémet, hogy mindenhol egyenletes íze legyen.
Tegyük pár órára a hűtőbe. Teljes kiőrlésű kenyeret kenjünk meg vele és már ehetjük is. 2-3 napig bőven eláll a hűtőben, lefedve.