Mai receptünk egy ízletes, vegán tésztaétel, amit nem nehéz elkészíteni és nagyon hasonlít az eredeti bolognaihoz, de ez húsmentes, ugyanis a tofuval lehet helyettesíteni.
Hozzávalók:
400 g tofu
1 db répa
1 szál zeller
1 fej hagyma
1 teáskanál fokhagymapor
2 evőkanál szójaszósz
2-3 dl paradicsomszósz
300 g tészta
só, bors
1 db babérlevél
1 szál rozmaring
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tofut kézzel törjük össze egy tálban, majd locsoljunk rá a szójaszószt és az olajat. Mehet rá só, bors és a fokhagymapor, összekeverjük és egy tepsire öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Közben apróra vágjuk a zöldségeket és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a babérlevelet és a rozmaringot. Sóval, borssal fűszerezzük és összefőzzük.
Közben a tésztát kifőzzük sós vízben. Végül a paradicsomos alaphoz adjuk a sült tofut és a tésztát. Összeforgatjuk az egészet és már lehet is tálalni.