A vegánok egyik kedvenc tojás alternatívája a tofu, melyet rengeteg módon fel lehet használni a konyhában, lehet belőle rántottát is készíteni, de akár finom tojáskrémet is. Ehhez nincs szükségünk sok hozzávalóra, reggelire jó választás.
Hozzávalók:
400 g natúr tofu
4 evőkanál vegán majonéz
1 evőkanál mustár
2 teáskanál kurkuma
só, bors
1 db citrom
2-3 evőkanál snidling
2 szál újhagyma
fél fej lila hagyma
Elkészítés:
Egy aprítógépbe tesszük a tofu háromnegyedét, hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt és a majonézt, majd krémesre keverjük. Ezután mehet bele az apróra vágott hagymák, snidling és a maradék tofu összemorzsolva. Alaposan elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük kis időre.
Végül friss kenyérrel, vagy pirítóssal lehet tálalni.