34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Több száz kalóriát feleslegesen viszünk be szervezetünkbe minden nap

2014. január 12.
1.9901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nagyon sok fogyókúrázó képtelen megérteni, hogy miért nem sikerül a rendszeres testmozgás és a hatásosnak mondott diéta mellett veszíteni kilóiból. Az ok rendkívül egyszerű, a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy egy diéta során minden egyes kalória számít, egy kocka csoki vagy egy pohár sör pedig "talán nem árthat". Pedig többet árt, mint gondolnánk!


A legtöbb felnőtt ugyanis naponta több száz kalóriát visz be teljesen feleslegesen a szervezetébe. Hogy mivel lehet mindezt elkerülni? Nagyon egyszerűen, tanúsítsunk önmérsékletet a diéta minden napján, minden órájában és minden percében. Így a munkahelyen utasítsuk vissza a felkínált csokoládét, ne fogyasszuk el a desszertet az ebéd mellé, a cukros üdítőket vagy a munka utáni söröket pedig cseréljük le inkább egy pohár frissítő, szénsavmentes ásványvízre.

Már ennyivel is akár két-három kiló mínusztól szabadulhatunk meg hetente, hiszen ezeket a felesleges kalóriákat szervezetünk nem követeli meg, nem is tudja feldolgozni, de mi mégis folyamatosan adagoljuk számára.

Természetesen mindenre van alternatíva, így nem kell feltétlenül lemondanunk a finomságokról, így például az ebéd utáni édességet lecserélhetjük nyírfacukorból készült édességre, a nyírfacukor ugyanis egyáltalán nem hizlal.

Legyen nálad továbbá minden esetben valamilyen olajos mag, így napraforgó vagy tökmag, ha pedig megkínálnak egy kis csokival, netán nassolni támadna kedvünk, fogyasszunk inkább abból, így elkerülhetjük a felesleges kalóriákat, ezáltal pedig nem csak diétánk sikeréhez járulhatunk hozzá, hanem egészséges életmódunkhoz is. Egyszerű, de hatásos praktikák a sikeres fogyókúra érdekében!
4 hozzászólás

bonita

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

nyírfacukor nagyon jó de iszonyatosan drága...nagyon kevés ember engedheti meg magának szomorú smiley

válasz erre

krisztike

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Rengeteg pluszt lehet bevinni bizony. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam...szomorú smiley

válasz erre

becky

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

A nass a legnagyobb ellenség. Csak ezt sokan egyszerűen nem fogják fel...

válasz erre

csillucs

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

én próbálok odafigyelni, hogy felesleges kalóriát ne vigyek be, pl cukros üdítőket nem is iszok

válasz erre