13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot

2022. december 30.
113.0181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Évente több százezren szenvednek allergiás megbetegedés miatt, amit legfőképpen a pollenek okoznak. A laptopokat, asztali számítógépeket és projektorokat gyártó Acer vállalat idén bemutatta legújabb életmód eszközeit, többek között a korábban már nálunk járt elektromos rollerét, valamint a légtisztító családját. Jó pár hétig szerencsénk volt kipróbálni az Acer acerpure levegőtisztítókat és ventilátorokat tartalmazó termékcsaládját, melyek még azt is megmutatták, hogy előtte mennyire nem volt tiszta a levegő a szerkesztőség egyik irodájában.


Manapság egyre népszerűbbek a kicsi és halk légtisztító otthoni berendezések, melyek tiszta levegőt biztosítanak az embernek, ami legfőképpen a kisgyermekes családok számára lehet még fontosabb. A levegőben rengeteg nem kívánatos részecske kering folyamatosan, valamint a pollenek is megkeserítik sokak életét. A márka új termékcsaládja, az acerpure eszközei képesek kiszűrni a levegőből a vírusokat - téli időszakban ez különösen fontos -, a nikotint, a formaldehidet, a szálló port és a baktériumokat is. A család jelenleg három termékből áll:
acerpure cool
acerpure pro Air Pruifer
acerpure cozy Air Circulator.

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot - 2. kép

acerpure cozy - ventilátor

A termékcsalád "legkisebb" tagja egy modern ventilátor, amely ugyan nem tisztítja a levegőt, ám segít forgatni és keringetni azt, amit leginkább a nyári időszakban érdemes alkalmazni. A készülék fejegysége 95 fokban tud vízszintesen és 90 fokban horizontálisan mozogni, így könnyedén be lehet állítani, hogy merre áramoltassa a levegőt. A ventilátorban található DC motornak köszönhetően a fogyasztása elenyésző, mindezek mellett 12 sebességi fokozatot lehet beállítani az érintőpanelen, de a hozzá tartozó távirányítóval is könnyedén lehet szabályozni.

1-3 és 4-5 fokozatokban nagyon halk a készülék, még alvás közben sem zavarja az embert, de e fölötti sebességnél már rendesen dolgozik a motor. Téli időszakban abban tud segíteni, hogy a melegebb levegőt olyan helyre is befújja, ahol esetleg hűvösebb van a lakásban, de továbbra inkább a nyári időszakban ajánljuk a használatát.

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot - 3. kép

acerpure pro - légtisztító

A három acerpure termék közül a pro légtisztító tetszett a legjobban nekünk, mivel gyorsan és hatékonyan képes volt megtisztítani a levegőt, ráadásul mindezt halkan tette a készülék. A termék hivatalosan 45 négyzetméteres lakórészt képes megtisztítani, mi kicsit kisebb alapterületű szobákban használtuk. Ahogy azt már említettük, a légtisztítóknak nagy haszna van manapság, hiszen nem csak a pollen anyagoktól szabadítja meg a levegőt, de a vírusokkal és a baktériumokkal is képes felvenni a harcot a készülékben található HEPA Plus 4 rétegű cserélhető szűrő.

Az acerpure pro nagyon könnyű, ezáltal egyszerű áthelyezni egyik szobából a másikba. Használata gyakorlatilag gyerekjáték, elég csak bekapcsolni a készüléket és a Smart funkció a levegőminőség- és részecske érzékelő segítségével automatikusan szabályozza a levegőtisztító ventilátor sebességét. A kis LCD kijelzőn folyamatosan mutatja a levegő minőségének állapotát, de itt jelzi a szűrőcsere igényét is. A por állapotot és az illékony szerves vegyületek (GAS) állapotát zöld, sárga és piros (mi inkább lilának mondanánk) fény jelzi.

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot - 4. kép

Be lehet állítani időzítőt is, valamint természetesen ehhez is tartozik egy távirányító, amivel szintén könnyedén lehet a funkciókat állítani. Érdemes letölteni az acerpure Life applikációt, ahol további részleteket lehet megtudni az otthoni levegő minőségéről - sajnos ezt a funkciót mi nem tudtuk kipróbálni, ugyanis valamilyen oknál fogva az alkalmazásban a Wi-Fi-t nem tudtuk bekapcsolni.

Ezt a készüléket hálószobába, gyerekszobába, de akár nappaliba is rakhatja az ember, első használatot követően valószínűleg sokan meg fognak lepődni, hogy mennyire "szennyezett" volt a levegő otthon. A HEPA13 szűrőt egyébként nagyjából 3 ezer üzemóra után kell cserélni.

acerpure cool - légtisztító és ventilátor

Az acerpure termékcsalád harmadik és egyben utolsó tagja egy kettő az egyben készülék, ugyanis az acerpure cool egyesíti a légtisztítót és a ventilátort egy szerkezetben. Az eszköz aljában található egy HEPA filter, mely a pro légtisztítóhoz hasonlóan képes megszűrni a port, a vírusokat és a baktériumok akár 99%-át. A tetején pedig egy kisebb méretű ventilátor helyezkedik el, ami nyáron kifejezetten jól tud jönni, ha meleg van. Ezen a terméken is van egy színes LCD kijelző, ahol a legfontosabb beállítási módokat láthatja az ember, valamint a levegő minőségének az állapotát is jelzi - hasonlóan a pro-hoz.

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot - 5. kép

A ventilátor része 10 sebességi fokozatot tud, mindemellett fel-le és jobbra-balra is tud mozogni a fej, a cool-hoz hasonlóan. A Smart módban a készülék maga állítja be a legoptimálisabb sebességet és a szűrési hatékonyságot is, ha nem akar a beállításokkal szenvedni az ember, akkor érdemes ezt használni a mindennapokban.

Tiszta levegő a mindennapokban

Ha fontos számodra, hogy az otthoni levegő mindig tiszta legyen, akkor érdemes beszerezni az Acer acerpure termékcsaládjának valamelyik tagját, főleg kisgyermekes családoknak ajánljuk őket, hiszen már rövid időn belől képes drasztikusan javítani a levegő minőségén. Használatuk egyszerű, a dizájn pedig magáért beszél, hiszen az idei IFA Design díjat is sikerült bezsebelnie vele a márkának.

Tiszta levegő otthon - teszteltük az Acer acerpure légtisztító családot - 6. kép

A termékek árai az Acer saját boltjában a következőképpen alakulnak: az acerpure cozy 54.900 forintba kerül, az acerpure pro 109.900 forintba kerül, míg az acerpure coolt 144.900 forintért lehet megvásárolni. A HEPA szűrő 22.900 forintba kerül, de ezt csak néhány havonta kell cserélni.

Ám van egy jó hírünk: az Acershopban most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva bármelyik, a tesztben szereplő eszköz vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! A kuponodat az alábbi LINKRE KATTINTVA tudod érvényesíteni!
elektromos rollerét, valamint a légtisztító családját. Jó pár hétig szerencsénk volt kipróbálni az Acer acerpure levegőtisztítókat és ventilátorokat tartalmazó termékcsaládját, melyek még azt is megmutatták, hogy előtte mennyire nem volt tiszta a levegő a szerkesztőség egyik irodájában. '>
5 hozzászólás

Perec

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

A cool nagyon klassz!

válasz erre

moni1294

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nekünk egy sokkal egyszerűbb gépünk van, sokkal kevesebbet tud. Hamarosan váltunk, a pro nagyon bekerült most a kívánságlistámra. mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Baromi jól néznek ki. meglepett smiley Olyan letisztultak.

válasz erre

EszterSzabadkai

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Milyen furák ezek a ventilátorok. meglepett smiley Nekünk van egy kicsi, de csak kis teret tud megtisztítani.

válasz erre

csillucs

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Légtisztítón már gondolkoztunk, főleg a gyerkőc miatt. Ez elég jónak tűnik.

válasz erre