8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Tiszta lakás nehézségek nélkül - kipróbáltuk a Rowenta X-Plorer Series 95 robotporszívót

2022. április 17.
52.6191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mindenki szeret egy tiszta otthonba hazaérni egy nehéz munkanap után. De sajnos a takarítás nem megy varázsütésre és emiatt a szabad időből kell feláldoznunk, ha tisztaságot szeretnénk otthon. A Rowenta évek óta igyekszik olyan termékeket fejleszteni, melyek megkönnyítik az otthoni takarítást, vagy éppen főzést, ennek szellemében jött létre a márka technikailag legfejlettebb robotporszívója, az X-Plorer Series 95. Ez nem csak a legnagyobb teljesítménnyel bíró robotporszívó, de a felmosás és a beállítások terén is többet nyújt. Nemrégiben a szerkesztőségben járt a modell, melyről most minden tapasztalatunkat megosztjuk ebben a cikkben.


Nagy teljesítmény, hi-tech navigáció

Korábban már teszteltünk egy Rowenta robotporszívót, a Series 60-at, mely egy nagyon jó, belépő szintű porszívó volt. Az új Series 95 azonban már egy egészen magas kategóriát képvisel a piacon, mely nem csak a teljesítményének köszönhetően, hanem az okos technológiájának is. A porszívó legmagasabb teljesítményen akár 12 000 Pa szívóteljesítménnyel is bír, ennek köszönhetően a legkisebb porcicákat is képes összeszedni. A rengeteg beállítási lehetőségnek köszönhetően, több szívóteljesítmény közül is választhatunk, így ha például alszik a gyermekünk, akkor a csendes módban elindítva biztosan nem fogja felébreszteni a gyereket.

Elképesztő teljesítmény

Elképesztő teljesítmény


A készülék két oldalsó kefével, egy cserélhető középső kefével és egy Smart Aqua Force elektronikus moppal is rendelkezik, így a lakás teljes területén képes feltakarítani. A szenzoroknak köszönhetően felismeri a különböző felületeket, így a szőnyegek esetén automatikus kikapcsolja a felmosás funkciót. A beállítási lehetőségeknek köszönhetően, állíthatjuk a felmosás erősségét, sőt olyan helyeket is megjelölhetünk, ahol nem szeretnénk a mopot használni.

A Series 95 hi-tech navigációjának köszönhetően a szenzorokkal folyamatosan térképezi a lakás teljes területét, így a Rowenta magyar nyelvű applikációjában - ingyenes applikáció IOS és Android készülékekre - láthatjuk, hogy éppen merre jár a készülék. Az első feltérképezést követően már szerkeszthetjük a szobákat, kialakíthatunk no-go zónákat, vagy kijelölhetünk területeket, ahol azonnali felmosásra vagy porszívózásra van szükség. A szobákat könnyedén lehet szerkeszteni, kisebb helyeket is megjelölhetünk a robotporszívó számára. Távolról is elindíthatjuk a porszívót, de ütemezett takarítást is beállíthatunk számára.

Ez a térképezés az egyik legjobb dolog ebben a készülékben, hiszen könnyedén beállíthatunk minden apró részletet, zónákat, szobákat. Mindig tudjuk éppen merre jár a porszívó, ráadásul ha végzett, akkor egyedül visszamegy a helyére és feltölti magát.

A szenzor mindent lát és térképez

A szenzor mindent lát és térképez


Akár 4 óra takarítás

Ez a robotporszívó hihetetlen teljesítményre képes, gond nélkül kitakarít egy nagyobb területet is, hiszen akár 4 órán keresztül is képes egyhuzamban működni. Ha már érzi, hogy lemer, akkor automatikusan megszakítja a takarítást, visszatér a töltőállomásra és feltölti magát, nem kell attól tartani, hogy menet közben valahol leáll. Utána folytatódhat a munka, nekünk nem is kell megmozdulnunk.

Méretét tekintve egy nagyobb porszívóról beszélünk, de még így is képes kisebb helyekre, szekrények alá is beférni. A méretes kerekeknek köszönhetően a nagyobb küszöbökön is képes átmenni. A porszívónak nagy ellensége a kábelek, ezeket ugyanis könnyedén magával tudja húzni, így el tud akadni. Takarítás előtt érdemes a kábeleket kicsit arrébb rakni.

Extra kiegészítőkkel a még jobb eredményért

Extra kiegészítőkkel a még jobb eredményért


A X-Plorer Series 95 készülékhez a csomagolásban kapunk 3 db kefét: sörtés és szilikonkefe az állati szőrökhöz, szilikonkefe a hosszú szőrök felfogásához, szőrös kefe a finom részecskékhez. Emellett 3 db mop felmosó is található benne, szintén a makacs szennyeződések legjobb eltávolítására. Ha van a lakásban kisállat, akkor ezekkel a kiegészítőkkel még az ő szennyeződéseiket is könnyedén eltávolíthatjuk.

A robotporszívó tisztítása is nagyon egyszerű, hiszen az érzékelőit néha csak le kell törölni egy kendővel, a nagykapacitású tartályát pedig csak egy egyszerű mozdulattal kell kivenni. A porszívó portartálya és víztartálya egy helyen található, így könnyedén meg lehet tölteni vízzel. A vizes tartály kiürítése már nem olyan könnyű, ugyanis a lapos kialakítása miatt nehéz minden csepp vizet kiüríteni belőle.

A por- és víztartály egy helyen

A por- és víztartály egy helyen


Tényleg erre van szükséged?

A válaszunk egy nagy IGEN! A szerkesztőség teljes területének feltérképezését követően már nagyon egyszerű volt a különböző helységek takarítás. Az, hogy automatikusan felismeri a szőnyegeket és a padlókat, sokkal egyszerűbbé vált a takarítás. Elég csak elindítani és végzi a dolgát, nem kell rá figyelni sem.

A Rowenta X-Plorer Series 95 kategóriájában egy igazán jó ár-érték arányú készülék - ajánlott fogyasztói ára 288 990 Ft -, kisebb és nagyobb háztartásokba is jó választás lehet. Ha valaki beszerzi ezt a robotporszívót, az elköszönhet a fárasztó felmosástól és a porszívózástól is. Szinte alig tudunk negatívumot írni erről a készülékről, annyira meggyőzött minket.

Tökéletes választás minden háztartásba

Tökéletes választás minden háztartásba


3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Elfogadnék egy ilyet. Nekem rúdporszívóm van és azzal is tökéletesen tudok takarítani, bár nekem kicsi a lakásom.

válasz erre

csillucs

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Na ezt meg fogom nézni közelebbről is. Jónak tűnik.

válasz erre

Móni

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nekünk Rowenta van de másik fajta. Azt is nagyon szeretjük. mosolygó smiley

válasz erre