Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
500 g mascarpone
1-2 evőkanál amaretto likőr vagy rum
3 dl erős feketekávé
néhány evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez adjuk hozzá a mascarponét, a likőrt és alaposan keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy kevés cukorral, majd óvatosan keverjük a krémhez.
Készítsük el közben a kávét is, amit érdemes cukorral és tejjel ízesíteni. Egy tortaforma aljába tegyünk néhány kávéba áztatott babapiskótát, majd rakjuk körbe a forma oldalát is babapiskótákkal. Adagoljunk egy kis krémet az aljára, majd mehet ismét egy piskóta réteg. Ismét megkenjük krémmel, majd megint egy réteg babapiskóta és végül minden krémet kenjünk a tetejére.
Szórjuk meg alaposan kakaóporral, akár hópehely formákat is csinálhatunk a kakaóporral. Végül hűtőbe tesszük néhány órára és utána kivesszük a formából. Egy szalaggal kössük át a torta oldalát.