Hozzávalók:
2 csésze liszt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
egy csipet só
1,5 csésze tej
1/2 csésze tejföl
3 nagy tojás
4 evőkanál vaj
2 teáskanál vanília
1 kis csésze kávé
250 g mascarpone
2 csésze tejszín
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
Első lépésként a krémet készítsük el. Ehhez a mascarponét, a tejszínt és a cukrot alaposan keverjük össze, hogy jó kemény krémünk legyen. Majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. A lisztet és a kakaóport érdemes átszitálni, így nem lesz csomós a keverék.
Egy külön tálban simára keverjük a tejfölt és a tejet, majd a kávét is belekeverjük. A tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot egy habverővel összekeverünk, majd minden nedves hozzávalót a száraz hozzávalókhoz keverünk.
A sűrű tésztát forró serpenyőben kisütjük. Végül megkenjünk a palacsintákat a krémmel és a tetejére szórjunk csokidarabkát vagy kakaóport.