Itt a nyár, ami nem csak a strandolás, hanem a kerti partik időszaka is. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magyar baráti társaságok körében is a különféle grillpartik, és amennyiben azt szeretnénk, hogy egy ilyen összejövetel jól záródjon, akkor fogadd meg jó tanácsainkat, amelyeknek köszönhetően elkerülheted, hogy csúnyán beégj a barátaid előtt!

Az első és legfontosabb, ha grillpartit szervezel, hogy a helyszín ne csak a kert legyen, pontosabban ne csak a szimpla kert! Varázsolj hangulatot, ha kell témát is az estének, így teljen például a retro jegyében, régi slágerekkel, egykori poszterekkel, de természetesen gondoskodjunk az atmoszféráról is, így gyújtsunk fáklyákat, tegyünk ki pár mécsest, virágot és persze gondoljunk a szúnyogokra is. Zene mindenképpen legyen, de azért figyelj a szomszédokra, hiszen senkinek sem hiányzik a felesleges zaklatás. Fontos, hogy a vendégeknek mindig legyen valami a poharukban, és gondoskodjunk jó házigazdák módjára a rágcsálnivalóról, esetleg az előételről is!
Nyilván a grillparti legfontosabb összetevője maga az étel! Mivel nincs annál kiábrándítóbb, ha egy grillezett hús száraz, valamint íztelen, ezért érdemes betartani néhány alapszabályt. Ha ugyanis nem direkt ízesített grillkolbászt vagy húst veszünk, akkor a nyers húst a grillezés előtt be kell pácolni annak érdekében, hogy az ízek átjárják. Ehhez gyakran több órával, akár egy nappal korábban is be kell áztatni a páclében, hogy biztosan ízletes végeredményt kapjunk. Természetesen fontos a grillsütő megfelelő állapota is, így ne kelljen a vendégeknek azt látniuk, hogy egy koszos, olajban és zsírban úszó sütőn készíted el a főfogást, ez ugyanis nem csak visszataszító, hanem az étel könnyen lángra is kaphat tőle, és bizonyára te sem szeretnél szenet kínálni a vendégeknek.

Természetesen ugyanilyen fontos lesz a grillétel mellett a köret is! A grillhúsok mellé a legjobb a zöldségköret, amelyek könnyedséget visznek a nehéz és fűszeres húsételek mellé! A legjobb a jégsaláta, vagy a kis koktélparadicsomokból készült saláták, de a görög-saláta vagy a kukoricasaláta is megfelelő. Ha nem szeretnénk ezzel vacakolni, természetesen egy kis barna kenyér is tökéletesen megfelel, vagy tepsiben sült krumpli, ha szeretnénk a köret tekintetében is illeszkedni a grillparti hangulatához.
Természetesen egyetlen kerti parti sem lehet teljes, ha nem szolgálunk fel megfelelő italt a hús mellé. Nyilván gondoljunk azokra is, akik nem isznak, vagy nem tudnak alkoholt inni, azonban azt tartsuk észben, hogy a grillhúsokhoz jó borok illenek a leginkább. Minél fűszeresebb az étel, annál karakteresebb bort kell választani, és míg a fehér húsokhoz a fehér bor, addig a vörös húsokhoz értelemszerűen a vörösbor passzol nagy általánosságban. Amivel biztosan nem hibázhatunk egyetlen grillezett hús esetében sem, az egy könnyű rozé. A többi ezek után már csak a társaságon múlik!