Hozzávalók:
2 db csirkemell
2 teáskanál repceolaj
1 csésze szeletelt gomba
fél csésze piros kaliforniai paprika
4 teáskanál friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 szár citromfű
2 teáskanál őrölt chile paszta
3 csésze csirkealaplé
1 és negyed csésze kókusztej
4 teáskanál halszósz
1 evőkanál cukor
2-3 db zöldhagyma
3 evőkanál friss koriander
2 evőkanál friss limelé
Elkészítés:
A gombát szeleteljük fel, a paprikát vágjuk össze kisebb darabokra. Az olajon pirítsuk meg a gombát, a paprikát, a citromfüvet és a gyömbért. Ezután hozzáadjuk a chile pasztát, majd felengedjük az alaplével. Ehhez adjuk a kókusztejet és a cukrot. Helyezzük bele a kisebb darabokra vágott csirkét.
Főzzük addig, míg a csirke teljesen megfő. Ezután vegyük ki a citromfüvet és szórjuk bele az összevágott zöldhagymát, a koriandert és végül a limelevet. Egyből lehet tálalni.