Hozzávalók:
500 g darált csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
3 db kaffir lime levél
1 evőkanál friss mentalevél
1 evőkanál friss koriander
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál barna cukor
1 kis piros csili
1 evőkanál földimogyoró-olaj
Elkészítés:
Keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, kaffir lime levélt, mentalevelet és koriandert egy tálban. Adjuk hozzá a húst és alaposan dolgozzuk össze. Készítsünk kisebb golyókat, majd tegyük őket a hűtőbe egy picit állni. Közben egy másik tálban keverjük össze a halszószt, a citromlevet, a cukrot és a csilit. Addig keverjük, míg a cukor felolvad.
Ha a hús legalább fél órát állt, akkor a kis olajban süssük meg a golyók mindegyik oldalát szépen. Végül tálaljuk a szósszal.