30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Thai csirkés húsgolyók

2017. június 16.
9.2491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha kedveled a távol-keleti ízvilágot, akkor érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet. Nagyon kellemes, picit csípős íze van a thai csirkés húsgolyónak, amit akár partifalatkaként is tálalhatsz.
 


Hozzávalók:
500 g darált csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
3 db kaffir lime levél
1 evőkanál friss mentalevél
1 evőkanál friss koriander
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál barna cukor
1 kis piros csili
1 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:
Keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, kaffir lime levélt, mentalevelet és koriandert egy tálban. Adjuk hozzá a húst és alaposan dolgozzuk össze. Készítsünk kisebb golyókat, majd tegyük őket a hűtőbe egy picit állni. Közben egy másik tálban keverjük össze a halszószt, a citromlevet, a cukrot és a csilit. Addig keverjük, míg a cukor felolvad.

Ha a hús legalább fél órát állt, akkor a kis olajban süssük meg a golyók mindegyik oldalát szépen. Végül tálaljuk a szósszal.
2 hozzászólás

becky

8 éve, 8 hónapja

bírom a thai kajákat

válasz erre

Edit90

8 éve, 8 hónapja

mi az a kaffir lime levél? életemben nem hallottam még róla meglepett smiley

válasz erre