Hozzávalók:
450 g gomba (akár vegyes is lehet)
2 db sárgarépa
kevés zeller
2 db újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
300 g kókusztej
1 lime leve és héja
1,5 l zöldség alaplé
fél csokor koriander
só, bors ízlés szerint
1 kiskanál kurkuma
1 evőkanál rizsecet
ízlés szerint chili
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk össze tetszés szerint. Kevés olajon megpirítjuk először a hagymát, majd rádobjuk a répát és a zellert. Ha ez is megpirult, akkor mehet bele a gomba. Amikor a gomba már elfőtte a levét, akkor megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük az alaplével. Addig főzzük a levest, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután felöntjük a kókusztejjel, majd ízesítünk limemal. Beleszórjuk a koriandert, valamint a rizsecetet. Tálalás előtt megszórjuk ízlés szerint chilivel.