13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Természetes szépségápolás tejjel és mandulával

2013. november 11.
7.2231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nem kell minden esetben drága szépségápolási szerekre elköltenünk nehezen megkeresett pénzünket, hiszen a valóban hasznos szerek általában nem szintetikus, hanem természetes alapanyagokból állnak, ami annyit jelent, hogy akár mi magunk is elkészíthetjük őket.


Mivel a szépségápolási szereket általában arcon alkalmazzuk, ezért érdemes minden esetben megbízható helyről származó, alaposan megmosott alapanyagokat felhasználni, amihez tiszta kanál és edény társuljon. Hogy milyen összetevőket érdemes alkalmazni a szépségápolási krémek esetében? Dolgozhatunk saját receptek szerint is, attól függően, hogy mire van szükségünk.

A tej például a hidratálást, az arctisztítást segíti, regenerálja a bőrt és segít eltűntetni a kitágult hajszálereket is. Az uborka képes kitágítani a pólusokat, a túró pedig a bőrfeszesítéshez alkalmazható, de a bársonyosságot és a puhaságot is biztosítja, illetve javítja a vérkeringést. A krumpli a fáradt bőrre a legalkalmasabb, főleg abban az esetben, ha tejjel keverjük, így kiváló hidratálókrémet kaphatunk. A mandula a száraz bőrfelületek eltávolítására éppen úgy alkalmas, mint bőrpuhításra, legyen szó mandularadírról vagy mandulaolajról. Az alapanyagokat szabadon kombinálhatjuk egymással, attól függően, hogy mit szeretnénk elérni a készítménnyel.
3 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 8 napja

Együtt még nem használtam, külön-külön mindkettőt szeretem mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Én nagyon szeretem a tejes mandulás krémeket mosolygó smiley nagyon jól puhítják a bőrömet

válasz erre

Gucci

11 éve, 3 hónapja és 10 napja

Én a mandulát inkább megeszem, mert egészséges mosolygó smiley De jó tippek

válasz erre