Hozzávalók:
2 db padlizsán
150 ml szójaszósz
75 ml rizsbor
2 evőkanál rizsecet
3 evőkanál nádcukor
pici darab gyömbér
5 gerezd fokhagyma
só
fél evőkanál étkezési keményítő
5 szál újhagyma
1 evőkanál szezámmag
1 db lime
1 csokor koriander
Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk kisebb kockákra. Egy tálban elkészítjük a teriyaki szószt, ehhez a szójaszószt, a rizsbort, a rizsecetet, a reszelt gyömbért, a cukrot és a zúzott fokhagymákat összekeverjük, majd ráöntjük a padlizsánra. Alaposan összekeverjük és hagyjuk fél órát pácolódni.
Ezt követően a páclevet leöntjük róla egy lábosba tesszük. A padlizsánokat pedig sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit megsózzuk és előmelegített sütőben 220 fokon 20 percig sütjük. A páclét kevés keményítővel besűrítjük. Végül az elkészült padlizsánra öntjük, megszórjuk szezámmaggal, újhagymával, korianderrel és meglocsoljuk egy lime levével. Párolt rizzsel tálaljuk.