11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Teriyaki padlizsán

2022. február 04.
61.5141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper vega étel, mely nem tartalmaz húst és diéta alatt is lehet fogyasztani, hiszen alig tartalmaz kalóriát. A padlizsán nagyszerű zöldség, a teriyaki szósszal pedig igazán finom.


Hozzávalók:
2 db padlizsán
150 ml szójaszósz
75 ml rizsbor
2 evőkanál rizsecet
3 evőkanál nádcukor
pici darab gyömbér
5 gerezd fokhagyma

fél evőkanál étkezési keményítő
5 szál újhagyma
1 evőkanál szezámmag
1 db lime
1 csokor koriander

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk kisebb kockákra. Egy tálban elkészítjük a teriyaki szószt, ehhez a szójaszószt, a rizsbort, a rizsecetet, a reszelt gyömbért, a cukrot és a zúzott fokhagymákat összekeverjük, majd ráöntjük a padlizsánra. Alaposan összekeverjük és hagyjuk fél órát pácolódni.

Ezt követően a páclevet leöntjük róla egy lábosba tesszük. A padlizsánokat pedig sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit megsózzuk és előmelegített sütőben 220 fokon 20 percig sütjük. A páclét kevés keményítővel besűrítjük. Végül az elkészült padlizsánra öntjük, megszórjuk szezámmaggal, újhagymával, korianderrel és meglocsoljuk egy lime levével. Párolt rizzsel tálaljuk.
nincs még hozzászólás