Hozzávalók:
250 g durum spagetti
5 dl paradicsomlé
5-6 szem paradicsom
100 g reszelt sajt
250 g mascarpone
zellerlevél
bazsalikom
só
kevés olívaolaj
1 teáskanál zsemlemorzsa
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosba öntsük a paradicsomlét és ugyan annyi vizet, majd sózzuk, cukrozzuk és beletesszük a fűszernövényeket. Ha már kezd forrni, akkor szórjuk bele a tésztát és így főzzük tovább. Körülbelül 5-6 percig főzzük, majd lefedve hagyjuk pihenni.
A tepsit olajozzuk ki és szórjuk bele a zsemlemorzsát. A tésztát öntsük bele, majd szórjuk rá a paradicsomszeleteket és a mascarpone krémet. Végül a sajtot is szórjuk rá.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.