1 °C
tiszta égbolt
2025. március 19., szerda
József, Bánk

Tepsiben sült karaj

2014. augusztus 11.
8.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető egytálétel. A karaj nem éppen egy fogyókúrás étel, így ezt inkább azoknak ajánljuk, akik éppen nem törődnek a bevitt kalóriák számával.


Hozzávalók:
500 g csont nélküli karaj
4-5 szem burgonya
2 szem vöröshagyma
olívaolaj

sertéssült pác

Elkészítés:
A húst vágjuk szeletekre és egy nagyobb tálba tegyük őket. Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk rá a pác fűszerkeveréket, majd tegyük félre pácolódni. Addig a vöröshagymát vágjuk nagyobb darabokra, valamint a krumplit vágjuk szeletekre vagy kockákra.

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki olívaolajjal és szórjuk bele a krumplit és a hagymát. Kicsit locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk meg. Végül jöhetnek a húsok. Szépen rendezzük el őket a tepsiben. Fóliával takarjuk le.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-40 perc alatt puhára sütjük a krumplit és a húst. Ha már úgy érezzük, hogy jó, akkor levesszük a fóliát és még néhány percig sütjük a tetejét.
4 hozzászólás

Lili

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Úristen micsoda kaja. Elmentettem a receptet!

válasz erre

Carrie

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Nem szeretem a sertés húst...de csirkével finom lehet.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Egyszerű és guszta nagyon. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Én ilyet általában darált hússal készítek, az is nagyon jó.

válasz erre