Hozzávalók:
300 g spagetti tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
400 g konzerv paradicsom
1 liter alaplé
240 g tenger gyümölcsei
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban melegítsük fel az olajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a darabolt paradicsom konzervet, az alaplét és a pirospaprikát. Végül forraljuk össze az egészet.
Ha a tészta kifőtt, akkor szűrjük le és keverjük hozzá a szószhoz, majd főzzük össze pár perc alatt. A tenger gyümölcseit adjuk a tésztához és további pár percig főzzük. Közben jól összekeverjük.
Végül tányérokra szedjük és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.