14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Tenger gyümölcsei spagetti

2014. július 31.
3.4281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és könnyen elkészíthető tengeri herkentyűs tészta étel. Sokan nem kedvelik a tengeri ételeket, pedig rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mely a szív egészségéért is felel, ráadásul kevés kalóriát tartalmaznak.


Hozzávalók:
300 g spagetti tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
400 g konzerv paradicsom
1 liter alaplé
240 g tenger gyümölcsei
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban melegítsük fel az olajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a darabolt paradicsom konzervet, az alaplét és a pirospaprikát. Végül forraljuk össze az egészet.

Ha a tészta kifőtt, akkor szűrjük le és keverjük hozzá a szószhoz, majd főzzük össze pár perc alatt. A tenger gyümölcseit adjuk a tésztához és további pár percig főzzük. Közben jól összekeverjük.

Végül tányérokra szedjük és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
3 hozzászólás

Pocok

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

fúúúúúj hogy lehet ezt megenni??

válasz erre

Pillangó

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

Na ezt kihagyom. Nem igazán szeretem az ilyen herkentyűket, max a halat.

válasz erre

mokus84

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

Már most imádom pedig még meg sem kóstoltam!mosolygó smiley

Ki fogom próbálni, nagyszerű recept!

válasz erre