10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Tenger gyümölcsei saláta citromos-kaporos mártással

2022. június 19.
57.7101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed nyári fogás, melyet azok fognak igazán kedvelni, akik rajonganak a tengeri finomságokért. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sok minden.


Hozzávalók:
450 g tenger gyümölcsei
1 teáskanál kapribogyó
20 g vaj
3-4 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
2 evőkanál kapor
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tenger gyümölcseit dobjuk egy serpenyőbe kevés olajon és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kapri bogyót és egy kevés vajat, majd forgassuk össze. Egy tálban keverjük el a sót, a kaprot, a citrom levés és reszelt héját, valamint a maradék olajat.

Locsoljuk meg a mártással a tenger gyümölcseit és már lehet is tálalni hidegen vagy melegen.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ezt én is tenger parton enném.

válasz erre

Babóca

1 éve, 9 hónapja és 25 napja

Nyami! De ezt tengerparton a legjobb enni. mosolygó smiley

válasz erre