Hozzávalók:
600 g tenger gyümölcsei keverék
1 nagy citrom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2-3 szál bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
2 kis fej saláta
2 evőkanál olajbogyó
2 db lilahagyma
2 db paradicsom
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál bors
Elkészítés:
Forró vízzel öntsük le a fagyasztott tenger gyümölcseit, majd hagyjuk kiolvadni és lecsepegni. Facsarjuk rá a citrom levét. A fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük el az olívaolajjal, az apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemmel. A salátát mossuk meg és vágjuk ujjnyi vastagságúra.
A hagymát karikákra vágjuk, míg a paradicsomot kisebb kockákra. Az olajbogyót érdemes félbevágni, de nem szükséges. Keverjük össze az előbb említett hozzávalókat és meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, végül kicsit pihentetjük.
Tálban vagy már eleve tányérokon tálaljuk az ételt. Először a saláta jön, majd rá a sóval és borssal meghintett tenger gyümölcsei, erre öntjük a fokhagymás szószt és végül a hagymás-paradicsomos résszel is megszórjuk.