Hozzávalók:
250 g zabliszt
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g búzasikér
2 evőkanál olívaolaj
3 dl meleg víz
7 g instant élesztő
1 teáskanál só
Elkészítés:
A száraz hozzátevőket keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá az olívaolajat és apránként a vizet. Addig keverjük, míg egy ragacsosabb gombócot nem kapunk. Egy lisztezett deszkára tegyük a tésztát, majd nyújtsuk 1 cm vastagságúra és szeleteljünk cikkeket, mint a pizzánál.
Ezeket szépen tekerjük fel a cikk csúcsától indulva, majd tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy konyharuhával takarjuk le és meleg helyen hagyjuk pihenni 40 percig. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a már megkelt kifliket tegyük be sülni. 30 perc alatt készen is lesznek.