16 °C
erős felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Tejszínes-mustáros csirkeragu

2017. július 12.
9.1701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már nincs semmi ötleted, hogyan készítsd el a csirkemellet, akkor próbáld ki ezt az isteni ragureceptet. A tejszínes-mustáros csirkeragut készítheted zöldségekkel, rizzsel vagy akár tésztával is, mindenhez nagyon jól passzol.


Hozzávalók:
1 kg csirkemell
100 g zöldbab
100 g zöldborsó
1 db póréhagyma
0,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál mustár
1 teáskanálnyi curry
1 evőkanál petrezselyem
só, bors
olaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kockákra, a hagymát karikákra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk meg benne a hagymát. Ezután mehet bele a csirke, amit pirítsunk meg. Ezután adjuk hozzá a zöldbabot, a tejszínt és a mustárt. Ízesítsünk sóval, borssal és a curryvel.

Néha megkevergetve alacsony lángon főzzük 5-6 percig. Ezután mehet bele a borsó is és lefedve pároljuk tovább. Ha már megpuhult a csirke és a zöldségek is, akkor vegyük le a tűzről és tálalás előtt szórjuk meg a petrezselyemmel.
2 hozzászólás

regeena

8 éve, 6 hónapja és 1 napja

Ez irtó guszta.

válasz erre

Lili

8 éve, 6 hónapja és 1 napja

Finom és gyors kaja, én is imádom!

válasz erre