12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Tejszínes-medvehagymás lazac

2016. március 29.
2.5251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már többször említettük mennyire egészséges a medvehagyma és milyen sok féle ételhez lehet felhasználni. Ma egy isteni lazacos étel receptjét mutatjuk meg, melyhez a medvehagyma tökéletes, hiszen a fokhagymás íze jól harmonizál a hallal.


Hozzávalók:
400 g lazac
1 csokor medvehagyma
2 evőkanál finomliszt
150 ml főzőtejszín
0,5 dl olívaolaj
1 dl víz
só, bors

Elkészítés:
A halszeleteket mossuk meg és töröljük szárazra. Sóval, borssal hintsük meg és forgassuk meg lisztben. A medvehagymát vágjuk apróra. A halszeletek egyik oldalát forró olajon megsütjük, majd megfordítjuk őket és ráöntjük a vizet. Beleszórjuk a medvehagymát és lefedve pár percig pároljuk.

Ezt követően levesszük a fedőt és a tejszínt is ráöntjük. Addig főzzük alacsony lángon, míg a tejszín teljesen be nem sűrűsödik. Végül frissen tálaljuk.
3 hozzászólás

zitucska

9 éve, 3 hónapja és 2 napja

A fokhagyma és a lazac nagyon jól passzolnak egymáshoz.

válasz erre

becky

9 éve, 3 hónapja és 2 napja

ez nem rossz recept

válasz erre

csillucs

9 éve, 3 hónapja és 2 napja

De imádom a lazacot. Medvehagymával tuti jó.

válasz erre