4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Tejszínes-medvehagymás csirkecomb

2025. március 13.
30.3761
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a tavasz, a medvehagyma szezonja, amit akár mi magunk is szedhetünk a természetben, de a boltok polcain és a piacokon is hamarosan megtalálható lesz ez a nagyszerű alapanyag, amiből akár isteni tejszínes csirkét is lehet készíteni.


Hozzávalók:
3-4 db egész csirkecomb
fél csokor medvehagyma
25 g vaj
2 dl főzőtejszín
2 szál újhagyma
1 csipet szerecsendió
fűszerpaprika
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, valamint kevés fűszerpaprikával és tegyük a sütőben 180 fokon 50-60 percre. Amikor már kezd megsülni a csirke, elkészítjük a tejszínes mártást hozzá. Az összevágott újhagymát és medvehagymát tegyük egy serpenyőbe kevés vajon futtassuk meg, majd mehet hozzá a tejszín.

Fűszerezzük a tejszín sóval, borssal és a szerecsendióval. Amikor kezd besűrűsödni, akkor tegyük bele a combokat és pár percig együtt főzzük még. A végén érdemes még egy kis medvehagymával megszórni.
2 hozzászólás

Gizus

6 napja és 12 órája

Ez jó, tetszik.

válasz erre

Lili

6 napja és 14 órája

Hétvégén meg is van a vasárnapi ebéd! mosolygó smiley

válasz erre