22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes-lazacos tészta

2015. április 30.
2.3701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom, krémes tésztaétel. A lazac rengeteg omega 3 zsírsavat tartalmaz, mely jó a szívre és az érrendszerre is, éppen ezért érdemes fogyasztani legalább hetente egyszer.
 


Hozzávalók:
500 g szélesmetélt
300 g füstölt lazacfilé
70 g vaj
5 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
kevés kapor
só, bors
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon sós vízben főzzük ki. Közben készítsük el a tejszínes szószt. A lazacot vágjuk vékony csíkokra és vajon pirítsuk meg. Hozzáadjuk a tejszínt, majd fűszerezzük sóval és borssal. Citromléből ízlésünk szerint csepegtessük bele.

Ha besűrűsödött a szósz, akkor beletesszük a megfőtt tésztát és összekeverjük. Végül kaporral szórjuk meg ízlésünk szerint.
3 hozzászólás

Lili

10 éve, 11 hónapja és 21 napja

Hmm de gusztusos kis étel.

válasz erre

zitucska

10 éve, 11 hónapja és 21 napja

Szeressük. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 11 hónapja és 21 napja

Nagy kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre