30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Tejszínes-gombás csirkeragu

2017. július 16.
8.8773
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy ízletes csirkeragut nagyon könnyű összedobni nagyobb családi ebédekre. Ezt mindenki imádni fogja és igazán laktató is egyben. Aki esetleg nem szereti a gombát, az kihagyhatja, de attól lesz igazán finom.


Hozzávalók:
600 g csirkemellfilé
2 dl főzőtejszín
250 g csiperkegomba
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
majoranna
só, bors
petrezselyem
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk szeletekre, majd sóval és borssal szórjuk meg. Egy nagyobb serpenyőben süssük aranybarnára a csirkeszeleteket, majd tegyük egy picit félre. A gombát vágjuk szeletekre, a hagymát apróra. A hagymát és a fokhagymát megpároljuk az olajon, majd beletesszük a gombát is és együtt pároljuk őket tovább.

Ezután visszatesszük a húsokat a serpenyőbe és beleöntjük a tejszínt, majd fűszerezünk. Közepes lángon 3-4 percig főzzük az egészet. Végül rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
3 hozzászólás

blondi

8 éve, 6 hónapja és 23 napja

Tarjából szoktam ilyet csinálni.

válasz erre

Tekla

8 éve, 6 hónapja és 24 napja

Imádom!

válasz erre

eperjam

8 éve, 6 hónapja és 24 napja

Nagyon szeretjük. Sűrűn szoktam iylet csinálni nem csak csirkéből.

válasz erre