17 °C
kevés felhő
2025. április 19., szombat
Emma

Tejszínes-gombás afrikai harcsa

2022. április 23.
51.8901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom halétel, melyet nem nehéz elkészíteni. A magyar sajnos nagyon kevés halat fogyaszt évente, pedig legalább hetente egyszer kellene valamilyen halételt enni.


Hozzávalók:
700 g afrikai harcsa filé
500 g csiperkegomba
2 dl főzőtejszín
50 g gorgonzola
4-5 levél friss bazsalikom
ízlés szerint chili paprika
só, bors ízlés szerint
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A halszeleteket szórjuk meg kevés sóval és borssal, majd az olajon pirítsuk meg mindkét oldalukat és tegyük őket félre. Ugyan abban az edényben megpirítjuk a felszeletelt gombákat, majd hozzáadjuk a tejszínt és megszórjuk sóval, borssal, gorgonzolával.

Összefőzzük a krémet és visszatesszük bele a halszeleteket. Végül megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal és chilivel.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 2 hónapja és 27 napja

Halacska! De szeretem.

válasz erre

Mirjam

3 éve, 3 hónapja

Jól hangzik. Bírom a halat.

válasz erre