3 °C
borús égbolt
2025. január 24., péntek
Timót

Tejszínes-garnélás tészta

2014. március 18.
3.3231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha különleges tésztaételt szeretnél készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz, hiszen egyszerű elkészíteni és egészséges is. A garnéla egy extra ízt ad az ételnek, ráadásul egy kisebb adag garnéla nem kerül sokba.


Hozzávalók:
400 g garnélarák
500 g penne tészta
csipet só, bors
bazsalikom
egy kevés oregánó
petrezselyem
2 dl főzőtejszín
4-5 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
egy kevés olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta, addig készítsük el a tejszínes szószt. Az apróra vágott vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk a rákokat és megpároljuk. Amikor már puhák, és levet engedtek, akkor leöntjük róla a felesleges vizet.

Ezt követően fűszerezzük a rákot, majd hozzáöntjük a tejszínt. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a tejszínes raguval. Reszelt sajttal tálaljuk.
5 hozzászólás

hemberender

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

Igen jó kajának tűnik!

válasz erre

Pocok

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

garnéla fúúúúj nem szeretem

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

hát most folyik a nyálam! röhögő smiley

válasz erre

Móni

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

Nagyon gusztusos étel, csodás recept!

válasz erre

Enci

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

Huuu de szeretem, de még nem csináltam ilyet. Szerintem megpróbálkozom vele. mosolygó smiley

válasz erre