21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Tejszínes-fokhagymás tészta

2021. november 03.
96.9831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű tésztaétel, amit könnyedén, egy edényben el lehet készíteni. Hús nélkül is tökéletes, de ha valakinek nem elég a tészta, az tálalhat mellé sült csirkét vagy más húst is.


Hozzávalók:
300 g tészta
500 ml tejszín
50 g vaj
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál liszt
600 ml alaplé
só, bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál fokhagymapor
100 g parmezán
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A vajat egy lábosban felhevítünk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymákat és kicsit pirítunk rajtuk. Ezután beleszórjuk a lisztet és alaposan összekeverjük, hogy csomómentes legyen. Felöntjük az alaplével és felforraljuk. Csak ezt követően adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket.

Beleszórjuk a tésztát, majd addig főzzük, míg a tészta puha nem lesz. Néha keverjük meg, nehogy leégjen az alja. Végül beleszórjuk a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet. Ezt követően lehet tálalni a sűrű, krémes tésztát.
1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 11 hónapja és 13 napja

Jó ez a fokhagymás cucc.

válasz erre