1 °C
tiszta égbolt
2025. március 19., szerda
József, Bánk

Tejszínes-baconös rakott karfiol

2020. június 07.
22.6811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, szuper finom főétel, amit akár diéta alatt is fogyaszthatunk kis mennyiségben. Most sok helyen lehet friss karfiolt vásárolni, készítsük el belőle az alábbi receptet.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl tejszín
200 g bacon
150 g reszelt sajt
só, bors
oregánó

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le és tegyük egy hőálló tálba. Közben a bacont vágjuk kockákra és egy serpenyőben pirítsuk meg. Ha megpirult, akkor öntsük rá a tejszínt és szórjuk meg borssal. Kevergessük és néhány perc múlva ezzel a tejszínnel öntsük le a karfiolt.

Szórjunk rá bőven a reszelt sajtból és mehet rá az oregánó is. Végül 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süssük meg. A végén 5 percig grillezzük.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 2 hónapja és 8 napja

Uhh de guszta. Tök jó kis recept.

válasz erre