15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Tejszínes szűzérmék

2021. augusztus 15.
70.1261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy krémes és nagyon finom sertés étel, ami tökéletes a vasárnapi ebédhez. Tálalhatjuk rizzsel és burgonyával is, de párolt zöldségekkel is tökéletes.


Hozzávalók:
600 g szűzpecsenye
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt kömény
100 ml száraz fehérbor
250 ml cukrozatlan habtejszín
só, bors

Elkészítés:
A húst tisztítsuk meg, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre és szórjuk meg sóval, borssal. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húsokat, majd félre tesszük. Ebben a serpenyőben a zúzott fokhagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a bort. Visszatesszük a húsokat és elkezdjük párolni.

Ha már a hús puha, akkor felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és borssal végül pedig lehet tálalni.
1 hozzászólás

Tekla

4 éve, 1 hónapja és 4 napja

jól hangzik.

válasz erre